14:00 - 15:30
 • Датум

  сабота, 2-ри Декември 2017

 • Време

  14:00 часот

 • Место

  Meeting room D (прв спрат)

Единствена можност да дегустирате вина на едни од најдобрите винарии во Бугарија. Нашиот сосед е една од земјите која во последниве години доживеа бум со своите вина во светски рамки. Работилницата ќе ја одржи Галина Тодорова Нифору која е директорка на Интернационалниот балкански вински фестивал и сопственичка на компанијата Оинорама чија дејност е вински консалтинг. *Предавањето ќе се одржи на англиски.

Листа на вина кои ќе бидат дегустирани на работилницата:

 1. Saint Rose 2016, Alexandra Estate
 2. Istar Sauvignon Blanc 2016, Bononia Estate
 3. Viogner 2016, Midalidare Estate
 4. Pinot Noir 2013, Edoardo Miroglio
 5. AplauZ Melnik 55 2015, Villa Melnik
 6. Encore Syrah 2014, Katarzyna Estate
 7. Prima 2014, Orbelus organic wines
Галина Тодорова Нифору

Leave a Reply

Your email address will not be published.