17:30 - 18:30
 • Датум

  петок, 1-ви Декември 2017

 • Време

  17:30 часот

 • Место

  Meeting room A+B (прв спрат)

Можност да дознаете како интернационалната винска сорта Muscat Blanc á Petits Grains, чиј синоним во Македонија е темјаника, го привлече вниманието на вински свет. На оваа работилница ќе имате прилика да дегустирате едни од најелегантните темјаники од земјава. Дегустацијата ќе ја води Ивана Симјановска. *Предавањето ќе се одржи на англиски.

Листа на вина кои ќе се дегустираат 

 1. Lazar Winery, Temjanika 2016
 2. Popova kula, Aristokrat Temjanika, 2016
 3. Chateau Kamnik, Temjanika Single Vineyard, 2016
 4. Kuvin Winery, Temjanika 2016
 5. Filovski Winery, Temjanika 2016
 6. Popov, Smolnik Temjanika 2016
 7. Imako Temjanika 2016
 8. Tikves Winery Special Selection Temjanika 2017
 9. Dalvina Winery Temjanika 2016
Ивана Симјановска, интернационален вински судија

Leave a Reply

Your email address will not be published.