16:00 - 17:30
  • Датум

    сабота, 2-ри Декември 2017

  • Време

    16:00 часот

  • Место

    Meeting room D (прв спрат)

Вранецот, иако не е автохтона сорта за Македонија, бидејќи потекнува од Црна Гора, ја стави земјава на светската винска карта. Винска сорта со огромен потенцијал, која дава јаки и робусни вина, кои го отсликуваат темпераментот на балканскиот народ. Единствена можност да ги споредите вранци од Црна Гора и Македонија на оваа дегустација која ќе ја одржат Данијела Радеч, претседателка на Здружението на сомелиери на Црна Гора, и Звонко Херцег, вински експерт (WSET).

Листа на вина за дегустирање
1. Zenta, Vranec 2013, Црна Гора
2. Mondios, Vranec 2013, Црна Гора
3. Priča, Trag Vranec 2015, Црна Гора
4. Gorski Kedar, Vera 2015, Црна Гора
5. Gorski Kedar, Vera 2016, Црна Гора
6. Vizba Valandovo Alexander, Македонија
7. Bovin, A’gupka,Македонија
8. Chateau Kamnik, Terroir Grand Reserve, Македонија
9. Brzanov, Elixir, Македонија
Данијела Радеч и Звонко Херцег

Leave a Reply

Your email address will not be published.