19:00 - 20:00
 • Датум

  петок, 1-ви Декември 2017

 • Време

  19:00 часот

 • Место

  Meeting room D (прв спрат)

Станушината е единствената автохтона македонска винска сорта која во последниве години го привлекува вниманието на светската винска јавност. Оваа сорта, уште позната како Македонско девојче, потекнува од Тиквешијата, и винаријата Попова кула е најголемиот „виновник“ што истата доживеа своевидна ренесанса.

Листа на вина кои ќе бидат дегустирани:

 1. Popova kula, Stanushina White 2016
 2. Popova kula, Stanushina Rose 2016
 3. Popova kula, Stanushina Red 2016
Проф Д-р Климе Белески и Звонко Херцег, WSET

Leave a Reply

Your email address will not be published.