17:00 - 18:30
  • Датум

    петок, 1-ви Декември 2017

  • Време

    17:00 часот

  • Место

    Meeting room D (прв спрат)

Дегустација на исклучителни, високо наградувани вина од сортата на Мерло на Шато Камник Винарија. Единствена можност да го почувствувате зреењето на виното низ годините преку селекција на берби од вината Merlot Single Vineyard Reserva и Signature Merlot Grand Reservа.

Листа на вина кои ќе бидат дегустирани:

1.Merlot Single Vineyard Reserva 2005 0,75 l.
2. Merlot Single Vineyard Reserva 2009, 0,75 l.
3. Merlot Single Vineyard Reserva 2010, 0,75 l
4. Merlot Single Vineyard Reserva 2013, 0,75 l.
5. Merlot Single Vineyard Reserva 2014, 0,75 l.
6. Merlot Single Vineyard Reserva 2015, 0,75 l.
7. Merlot Signature Grand Reserva 2012 0,75 l

Проф. д-р Горан Миланов и м-р Сандра Георгиевска

Leave a Reply

Your email address will not be published.