ФОТОГАЛЕРИЈА: Како помина првиот ден на Скопски вински салон – Винодонија 2016?

ФОТОГАЛЕРИЈА: Како помина првиот ден на Скопски вински салон – Винодонија 2016?

Денеска стартуваше првиот Скопски вински салон – Винодонија 2016 во новоотворениот хотел Мериот во центарот на Скопје. Настанот кој ќе трае и утре е посветен на виното, винариите, винската индустрија и љубителите на вино, а за прв пат се случува во Република Македонија.

Скопскиот вински салон е интернационален настан со изложувачки карактер кој ќе се одржува секоја година со намера да се зголеми бројот на винарии, вински авторитети и нивото на винската култура во Македонија. Повеќе од 30 винарии од земјава, како и од Балканот и Европа ќе ги презентираат своите вина.

Погледнете ја целата фотогалерија на следниов линк.

Leave a Reply

Your email address will not be published.