М-р Никола Кузмановски
Profiles

М-р Никола Кузмановски

  Со диплома се има стекнато во Пловдив, Република Бугарија и две години по тоа добива статус магистер по енологија на ФЗНХ, Р. Македонија, каде што изработува магистерски труд за Management of oxygen во различни фази во процесот на производство на вино и негово одлежување. Има работено како асистент енолог во винарија ПЕШТЕРА, Р. Бугарија,...

М-р Сандра Георгиевска
Profiles

М-р Сандра Георгиевска

  Сандра Георгиевска е главен енолог во винарија Kamnik. Универзитетското образование и додипломски студии ги има завршено 2008та година на УКИМ Факултетот за замјоделски науки и храна во Скопје. Својот дипломски труд го има изработено во рамки на винарија Сковин, кадешто го започнува и своето работно искуство. 2010 година продолжува со магистерски студии на Институтот за лозарство и винарство во областа...

Џино Премзиќ
Profiles

Џино Премзиќ

  Џино Премзиќ е сопственик на ресторанот Коноба код Марка, кој го носи името на неговиот татко. Воедно е и главен шеф на кујна. Ресторанот го посетуваат светски познати личности од естрадата, политичкиот и светскиот џет-сет, меѓу кои принцезата Каролина од Монако, сите глумци од серијата Game of Thrones, хрватската претседателка, рускиот министер за надворешни...

М-р Александра Ристова
Profiles

М-р Александра Ристова

  Александра има 10 годишно работно искуство во винаријата Тиквеш, каде што ги има поминато сите нивоа на организациската структура во секторот производство, од првата позиција како технолог во одделот “Полнилница“ до раководител на одделот “Примарна преработка“. Континуирано работи на зголемување на своето знаење преку посета на вински саеми, работилници и обуки (WSET) и во...

Иво Козарчанин
Profiles

Иво Козарчанин

  Роден сум во 1964 година во Загреб, а живеам во Самобор. Во виното се вљубив од рана возраст покрај мојот татко кој се вика исто така Иво, винар аматер кој ме научи да го почитувам виното. Во почетокот на деведесеттите години од минатиот век почнав да пишувам за виното во Вечерни лист. Имам објавено...

Стефано Канело
Profiles

Стефано Канело

Стефано Канело е потпретседател на Riedel Group за продажба за југоисточна Европа. Има студирано информатичка технологија и сметководство. Во светот на виното е веќе десет години.

Данијела Радеч
Profiles

Данијела Радеч

  Данијела Радеч, претседателка и основач на националното Здружение на сомелиери на Црна Гора и Винската академија на Црна Гора, земјоделски инженер и несуден новосадски постдипломец – отсек органско земјоделство, родена е на Косово во среќните седумдесетти години. Професионалниот ангажман во општина Подгорица ја враќа на својата прва љубов – виното и винската култура. Низ...

Андон Крстевски
Profiles

Андон Крстевски

Андон Крстевски е енолог и технички директор во винаријата Стоби во Градско. Своето образование по Биохемија и енологија го стекнал на универзитетот “Bordeaux 2“  во Бордо и институтот IUVV Jules Guyot во Дижон, Франција каде се стекнал со Национална Диплома по енологија. Потоа следи повеќегодишно меѓународно работно искуство како енолог во повеќе винарии во Франција,...

Галина Тодорова Нифору
Profiles

Галина Тодорова Нифору

Галина Тодорова Нифору поседува инженерска диплома за Технологија на вино и алкохолни пијалаци од Универзитетот за технологија на храна во Пловдив, а исто така специјализирала во вински маркетинг и менаџмент (MBA) на Меѓународниот институт за вино во Бордо, Франција. Во последните 20 години во винската индустрија во Бугарија и во странство се етаблира како специјалист...

  • 1
  • 2