Запознајте ги нашите предавачи

Почетна / Запознајте ги нашите предавачи
Стефано Канело

Стефано Канело

Riedel The Glass Company, Директор на продажба за југоисточна Европа,

Стефано Канело е потпретседател на Riedel Group за продажба за југоисточна Европа. Има студирано информатичка технологија и сметководство. Во светот...

Данијела Радеч

Данијела Радеч

Претседател на Националното здружение на сомелиери и Винската академија на Црна Гора

  Данијела Радеч, претседателка и основач на националното Здружение на сомелиери на Црна Гора и Винската академија на Црна Гора,...

Џино Премзиќ

Џино Премзиќ

Сопственик и главен шеф на кујна во ресторанот Коноба код Марка

  Џино Премзиќ е сопственик на ресторанот Коноба код Марка, кој го носи името на неговиот татко. Воедно е и...

Галина Тодорова Нифору

Галина Тодорова Нифору

eng., Wine MBA

Галина Тодорова Нифору поседува инженерска диплома за Технологија на вино и алкохолни пијалаци од Универзитетот за технологија на храна во...

Иво Козарчанин

Иво Козарчанин

Вински новинар и судија

  Роден сум во 1964 година во Загреб, а живеам во Самобор. Во виното се вљубив од рана возраст покрај...

М-р Александра Ристова

М-р Александра Ристова

Раководител на оддел “Примарна преработка“ во винарија Тиквеш и управител на винарија Домен Лепово

  Александра има 10 годишно работно искуство во винаријата Тиквеш, каде што ги има поминато сите нивоа на организациската структура...

Андон Крстевски

Андон Крстевски

Главен енолог во винарија Стоби

Андон Крстевски е енолог и технички директор во винаријата Стоби во Градско. Своето образование по Биохемија и енологија го стекнал...

М-р Сандра Георгиевска

М-р Сандра Георгиевска

Енолог во Шато Камник

  Сандра Георгиевска е главен енолог во винарија Kamnik. Универзитетското образование и додипломски студии ги има завршено 2008та година на УКИМ Факултетот за...

М-р Никола Кузмановски

М-р Никола Кузмановски

Енолог во винарија Тиквеш, раководител и одговорен во сектор за финализирање на вино

  Со диплома се има стекнато во Пловдив, Република Бугарија и две години по тоа добива статус магистер по енологија...