Dzino Prizmic

 

Џино Премзиќ е сопственик на ресторанот Коноба код Марка, кој го носи името на неговиот татко. Воедно е и главен шеф на кујна. Ресторанот го посетуваат светски познати личности од естрадата, политичкиот и светскиот џет-сет, меѓу кои принцезата Каролина од Монако, сите глумци од серијата Game of Thrones, хрватската претседателка, рускиот министер за надворешни работи Сергеј Лавров и други. Поради тоа што Џино е македонски зет, на неговата винска карта се наоѓаат и македонски вина. Џино е скромен човек и не сака многу да зборува за себе и својата слава. Во неговиот ресторан Коноба код Марка се резервира со недели однапред.

Leave a Reply

Your email address will not be published.